Haberler

ABD, Bağdat Elçiliği'nde Görev Yapan 2 Iraklı'nın Kaybolduğunu Açıkladı

El Kaide'nin ABD Elçiliğinden 2 Kişiyi Kaçırdığını İddia Etmesinin Ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı Bağdat'taki ABD Elçiliği'nin Iraklı 2 Çalışanının Kaybolduğunu Duyurdu.

El Kaide'nin ABD elçiliğinden 2 kişiyi kaçırdığını iddia etmesinin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı Bağdat'taki ABD Elçiliği'nin Iraklı 2 çalışanının kaybolduğunu duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tom Casey, Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Elçiliği'nin 2 çalışanının kaybolduğunu duyurdu. Gazetecilere yaptığı açıklamada, personelin ABD ve Iraklı yetkililer ile güvenlik güçleri tarafından arandığını ifade eden Casey, "Bağdat elçiliğimizin Iraklı 2 çalışanı kayıp. Nerede olduklarına dair henüz bir bilgimiz yok" dedi. Casey, kaybolduğu ileri sürülen personelin ismini vermekten kaçındı.

Öte yandan, terör örgütü El Kaide'nin Irak kolu olarak bilinen Irak İslam Devleti adlı örgüt, web sitesinden yayınladığı bir bildiride, "Amerikan elçiliğinde önemli pozisyonda görev yapan 1 kadın ile 1 erkek çalışan elimizde" denildi. Örgüt, kaçırılan kişilerden büyük miktarda "ganimet" elde edildiğini de ileri sürüldü. Irak İslam Devleti adlı örgütün iddiası herhangi bir şekilde doğrulanmadı.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title