Haberler

ABD 13 Venezuelalı Üst Düzey Yetkilinin Mal Varlığını Dondurdu

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Kurucu Meclis kararından vazgeçmesi için Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro üzerindeki baskısını arttırdı.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Kurucu Meclis kararından vazgeçmesi için Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro üzerindeki baskısını arttırdı. Trump, aralarında dışişleri bakanının da bulunduğu 13 üst düzey Venezuelalı yetkilinin ABD'deki malvarlığını dondurdu.

30 Temmuz'daki Kurucu Meclis seçimleri yaklaşırken Trump'tan Venezuela karşıtı bir adım daha geldi. Dışişleri bakanı Néstor Reverol'un da  aralarında bulunduğu 13 üst düzey Venezuelalı yetkilinin ABD'deki malvarlığını donduruldu ve bu isimlerle herhangi bir işlem yapılması yasaklandı.

Maduro:  "Bizim için zafer demektir"

ABD'deki malvarlığı dondurulan Néstor Reverol karara tepki göstererek "Hiç bir emperyalist yaptırım, savunmaya yemin ettiğimiz Kumandan Chavez'in mirasından edemez" dedi.

Başkan Maduro da ABD'nin bu tehditlerinin arkasında Venezuela demokrasisini yıkma isteğinin olduğunu ifade ederek "Yaptırımlar bizim için Kurucu Meclis yolunda bir zaferi temsil ediyor" dedi.

Uluslararası tepki

Amerika Halkları için Bolivarcı İttifak (ALBA) Genel Sekreteri David Choquehuanca ise Madrid'de gazetecilere yaptığı açıklamada ABD'nin Venezuela üzerindeki yaptırımlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Küba başkan yardımcısı José Machado Venezüela'ya karşı takınılan müdahaleci tutumu kınayarak kimsenin Venezuela'nın içişlerine karışmamasını istedi.

Başkan Trump Maduro'yu geçen hafta Kurucu Meclisi iptal etmemesi halinde "güçlü ve hızlı ekonomik yaptırım" ile tehdit etmişti.

Trump'a yakın kaynaklara göre Trump asıl baskı unsuru olarak Venezuela'dan petrol ithalatının askıya alınmasını temel alan bir yaptırım paketi açıklayacak. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Venezuela Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title