Haberler

ABD 11 Eylül Kurbanlarını Anıyor

ABD, 11 Eylül 2001 terör saldırılarında hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kurbanı, sükut ve hüzün içinde anıyor.

ABD, 11 Eylül 2001 terör saldırılarında hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kurbanı, sükut ve hüzün içinde anıyor.

İkiz Kuleler'in yerle bir olduğu Dünya Ticaret Merkezi arazisi "Sıfır Noktası"ndaki (Ground Zero) törenin ardından, bir başka tören, kaçırılan uçaklardan birinin düştüğü Pennsylvania'nın Shanksville kasabasında düzenlendi.

Yerel saatle 10.01'de (TSİ 18.01) çanların çalmasıyla başlayan törene, aralarında kurban yakınları, yardım ekipleri ve Shanksville sakinlerinin yanı sıra Başkan George W. Bush ve eşi Laura katıldı.

Törenler sırasında birçok kişi gözyaşlarına boğulurken, Başkan Bush da kurbanların aileleriyle biraraya geldi, imzalı fotoğraflarını verdi, birlikte fotoğraf çektirdi.

Başkan Bush'un 11 Eylül saldırıları nedeniyle Pentagon'daki törene katılmasının ardından, gece Beyaz Saray'daki Oval Ofiste Ulusa Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Amerikan yönetiminde Bush'a yakın isimlerden Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile Savunma Bakanı Donald Rumsfeld de saldırıların yıldönümünde, terörle mücadeledeki kararlılıklarını dile getirdiler.

Washington'daki bir başka törende de Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher ile 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybeden yabancı kurbanları andılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title