Haberler

Abbas ve Olmert Pazar Günü Görüşecek

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın Pazar Günü Bir Araya Geleceği Bildirildi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın Pazar günü bir araya geleceği bildirildi.

İsmini vermek istemeyen Filistinli yetkililer, Olmert ve Abbas'ın Pazar günü bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti. Yetkililer görüşmenin yeriyle ilgili bir bilgi vermedi.

İsrail Hükümet Sözcüsü Miri Eisin de görüşmenin önümüzdeki günlerde kesinlikle gerçekleşeceğini belirterek "Görüşme Pazar günü gerçekleşebilir ancak bu yalnızca bir olasılık. Sonuç olarak toplantı kesinlikle önümüzdeki günlerde, büyük ihtimalle Kudüs'te gerçekleşecek" dedi.

Abbas ve Olmert, Ortadoğu barış sürecine hız vermek amacıyla geçtiğimiz aylarda iki kez bir araya gelmişti. 19 Şubat'taki ABD Dışişleri Condoleezza Rice ile birlikte yapılan görüşmeden kesin bir sonuç çıkmamıştı.

Abbas ile Olmert'in görüşmesinde, geçen ay Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulması amacıyla Abbas ile Hamas arasında yapılan Mekke anlaşması ve İsrail'in bu anlaşmayı tanımayı reddetmesinin görüşülmesi bekleniyor.

Filistin'de kurulacak yeni hükümetin İsrail'i tanımasını, şiddeti kınamasını ve önceden yapılmış anlaşmalara uymasını talep eden İsrail yapılan anlaşmanın bu talepleri karşılamadığını savunuyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title