Haberler

Abbas'tan Seçim İçin Hazırlık Çağrısı

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, El Fetih'in 43. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamalarında, Tüm Partilere, İçinde Bulunulan Zor Durumdan Bir An Önce Çıkılması Amacıyla Muhtemel Bir Seçim İçin Hazırlık Yapmaları Çağrısında Bulundu.

Filistin yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, El Fetih'in 43. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında, tüm partilere, içinde bulunulan zor durumdan bir an önce çıkılması amacıyla muhtemel bir seçim için hazırlık yapmaları çağrısında bulundu.

Gazze'de El Fetih'in 43. kuruluş yıl dönümü kutlamaları El Fetih ile Hamas'ı karşı karşıya getirdi.

Gazze Şeridi'nin güneyi ile Gazze kentinde El Fetih'in güçlü olduğu bazı mahallelerde El Fetihliler, Hamas'ın kutlamaları yasaklamasına rağmen, sokaklara döküldü. Çıkan çatışmalarda, 5 kişi öldü, 70'ten fazla kişi yaralandı.

Ramallah'ta ise Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mukata karargahında El Fetih'in 43. kuruluş yıl dönümü meşalesini yaktı.

Abbas, yaptığı konuşmada, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde yaptığı darbeden geri adım atmasını, Arap Barış Anlaşmasını kabul etmesini istedi. Hamas'ın Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik güç kullanmasını da kınayan Abbas, Hamas'a diyalog için yeni bir sayfa açması çağrısında bulundu.

Abbas, "Gazze Şeridi'nde direnişte bulunduklarını iddia edenler, Gazze Şeridi'ni paramparça etti, tehlikeye soktu" dedi.

Abbas ayrıca, Filistin'de tüm partilere, içinde bulunulan zor durumdan bir an önce çıkılması amacıyla, muhtemel bir seçim için hazırlık yapmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title