Haberler

Abbas ile Davutoğlu Bir Araya Geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Dışişleri Bakanlığındaki Makamında Ziyaret Etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Dışişleri Bakanlığındaki makamında ziyaret etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun görüşmesinde Orta Doğu sorununda gelinen son aşamanın yanı sıra, Türkiye'nin, Filistin'e desteği çerçevesinde yeni bazı projelerin hayata geçirilmesi ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede başta Orta Doğu sorununda gelinen son aşama değerlendirildi. Türk tarafı, Filistinliler arasında bir uzlaşmanın mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede ele alınan bir diğer konu Türkiye'nin, Filistin'e geniş yelpazedeki yardımları oldu ve bu çerçevede bazı yeni projelerin uygulamaya konulması kararlaştırıldı. Filistin tarafının acil nakit ihtiyacı içinde olduğunu aktarması üzerine, Türkiye'nin Paris Konferansı'nda vadettiği 150 milyon dolarlık nakdi yardımın 10 milyonluk bölümünün Filistin'e hemen aktarılması uygun görüldü.

Abbas ve heyetinin kendileri için asıl önemli olan hususun Filistin'in devlet kurumlarının inşası ile Filistinlilerin iş, eğitim ve tedavi imkanlarına kendi topraklarında kavuşması olduğunu belirttiği öğrenilirken, Türkiye'nin bunun için yapabilecekleri ele alındı. Bu çerçevede, Filistin'de bir üniversite hastanesi, ek organize sanayi bölgesi, Ramallah'ta bir kongre merkezinin inşasına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye, Filistin televizyonunun altyapısının kurulmasına yardımcı olacak, ayrıca Filistin'de bir diplomatik akademi oluşturulmasına da destek verecek.

Bu arada, halen Irak'ta bulunan ancak Suriye'ye gidecek olan 200 kadar Filistinli ailenin Türkiye'ye gönderilmeleri de kararlaştırıldı.

Görüşmede, Türk tarafı şimdiye kadar verdiği desteği devam ettireceğini bir kez daha belirtti. İki taraf gelişmeleri sık sık değerlendirebilmek için işbirliği komitesi kurulmasını da kararlaştırdı.

Abbas'ın Bakan Davutoğlu'nu Filistin'e davet ettiği de öğrenildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title