Haberler

Abbas: "Başarmak İçin Gayret Sarf Etmeliyiz"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'de yapılacak Annapolis Barış Konferansını ''müstesna bir fırsat'' olarak tanımlayarak, ''Bu müstesna fırsatın hafife alınması, tehlikeli sonuçlar doğuracak. Bu müstesna fırsatı muhakkak değerlendirmek, başarmak için elden gelen gayreti sarf etmemiz lazım'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Abbas, ''Yüce Meclisiniz, sağlam demokrasinin kalesidir, siyasi çoğulculuğun temsilcisidir. Bu çoğulculuk bizim için ayrıca örnek oluşturmaktadır. Arzumuz, bundan esinlenerek yol alabilmektir'' görüşünü kaydetti.

Abbas, Türkiye'nin, ayrı da olsa vatandaşlarının düşüncelerini kabul ettiğini, kendilerinin de Filistin'de demokrasinin yerleşmesini, seçimlere dayalı yeni bir siyasal sistemi oluşturmayı istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu gayretlerimiz, bağımsızlık mücadelemizin bir parçasıdır. Aynı zamanda bağımsız Filistin devletinin çekirdeği olsun istedik. Seçimler ve sandık aracılığıyla yönetimin el deştirmesini, yetkinin tamamen halka bırakılmasını istedik. Sizlerin uygulamanızı takip etmeyi arzuladık, ancak üzülerek belirteyim; bu hedefe ulaşmak için bütün gayret ve çabalarımıza rağmen bazı uluslararası baskılara maruz kaldık, ayrıca siyasi ve ekonomik yaptırımlara, ambargolara hedef olduk. Böylelikle bu deneyimimizin başarısızlığa ulaşması için baskılara maruz kaldık. Ayrıca içimizde de bazı güçler, demokrasi yolundaki gayretlere inanmadılar, bunları reddettiler. Uğraşmamıza rağmen Filistin'de sizlerin uygulamasını tatbik edemedik.''

ABD'de yapılacak ''Annapolis Barış Konferansı'' arefesinde olduklarını hatırlatan Abbas, ''Bu müstesna fırsatın hafife alınmasının, tehlikeli sonuçlar doğuracağını'' kaydeden Abbas, ''Halıhazırdaki durumun devamı, emrivakinin kabul ettirilmesi gayretleri, hiç kuşkusuz olumsuz neticelere yol açacaktır. Bu müstesna fırsatı muhakkak değerlendirmek lazım, başarmak için elden gelen gayreti sarf etmemiz lazım'' dedi.

Kendi iç sorunlarının çözümünde de demokrasiye bağlı kalacaklarını ve diyalog içinde hareket edeceklerini kaydeden Mahmud Abbas, ''Emrivakiler ve askeri darbeler ayrılıkları daha da artırır. Biz, elimizi diyalog için uzatıyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title