Haberler

Abalı Kayak Merkezi'nde Onarım Çalışmaları

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi, Van Büyükşehir Belediyesince onarılıyor.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi, Van Büyükşehir Belediyesince onarılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK tarafından 14 Ağustos 2015 yılında kundaklanan ve geçtiğimiz yılda yarım kapasiteyle çalışan kayak merkezinde büyükşehir belediyesince bakım ve onarım çalışması başlatıldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı teknik ekiplerce tesislerdeki telesiyej, teleferik ve kayak alanlarının onarımı için çalışmalar yürütülüyor.

Kayak merkezine giden yollar genişletilirken 11 bin metrekarelik 2 otopark ise sıcak asfaltla kaplanarak yol çizgileri de çekildi.

Fen İşleri Daire Başkanı Yalım Eryiğit, kayak merkezini kış turizmine hazır hale getirmek için çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü belirtti.

Çalışmayla kayak merkezinin tam kapasite çalışacağını kaydeden Eryiğit, "Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla çalışmalara başladık. Şu anda tesislerdeki telesiyej, teleferik ve kayak alanlarının onarımı yapılıyor. Amacımız kar yağmadan önce işlerimizi tamamlayarak Van turizmi için büyük önem taşıyan kayak tesislerini halkın hizmetine sunmaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gevaş PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title