Haberler

AB Yüksek Temsilcisi Borrell ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'yi görüştü

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun görüştüğü ve Türkiye'nin de gündeme geldiği aktarıldı.

Avrupa Birliği (AB) Dış Eylem Servisi tarafından yayınlanan resmi bir açıklamayla Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'in Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüğü bildirildi. Görüşmede Türkiye'nin de gündeme geldiği aktarıldı.

AB tarafından yapılan resmi açıklamada "Yüksek Temsilci görüşmede korona virüs salgınına karşı işbirliğinin ve uluslararası dayanışmanın önemini vurguladı. Zorluğun küresel boyutu ve transatlantik ortaklığın sağlamlığına dayanarak, AB ve ABD'nin salgın ile mücadelede uluslararası çabalara önemli ölçüde katkıda bulunma kapasitesine sahip olduğuna atıfla, salgının yayılmasını önlemek üzere kısa ve uzun vadede etkisini azaltmak için uluslararası çabalara duyulan ihtiyacın altını çizdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca "Yüksek Temsilci, korona virüs konulu yalan ve yanıltıcı haberler hakkında artan endişeleri gidermek için doğru, şeffaf ve kamuya açık bilgi sağlama ihtiyacının önemini vurguladı. Yüksek Temsilci ve ABD Dışişleri Bakanı, en savunmasız ülkelere yönelik olarak tıbbi amaçlı uluslararası işbirliğini ve insani yardımı artırma konusunda mutabık kaldılar" ifadelerine yer verildi.

ABD ve AB yetkilisi ikili arasında gerçekleşen görüşmede sadece korona virüs konusunun görüşülmediği, gündeme dair farklı konuların da ele alındığı bildirildi. Buna göre açıklamada; "Yüksek Temsilci Borrell ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, AB Konseyi'nin Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile katılım müzakerelerini başlatma kararı gibi diğer son gelişmeleri de ele aldılar. Dış politika ve güvenlik konularında AB ve ABD, Suriye ve Libya'daki krizleri ele almak için uluslararası çabaların yenilenmesi gerektiğine karar verdiler. Görüşmede ayrıca Venezuela, İran ve AB- Türkiye ilişkilerindeki durumun yanı sıra Afganistan'daki barış sürecine verilen destek de ele alındı" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada Türkiye konusunda ise detay verilmedi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title