Haberler

AB'ye Doğu Akdeniz güzergahından giren sığınmacı sayısı yüzde 80 düştü

Güncelleme:

Avrupa Birliği (AB), Doğu Akdeniz güzergahından AB sınırlarına giren sığınmacıların sayısının 2020'de yüzde 80 düştüğünü, buna karşılık Orta Akdeniz'de yüzde 145 arttığını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB), Doğu Akdeniz güzergahından AB sınırlarına giren sığınmacıların sayısının 2020'de yüzde 80 düştüğünü, buna karşılık Orta Akdeniz'de yüzde 145 arttığını bildirdi.

AB dönem başkanı Portekiz'in AB işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Ana Paula Zacarias, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda "AB'nin dış sınırlarındaki mültecilerin ve göçmenlerin insani durumu" konulu oturumda milletvekillerine bilgi verdi.

AB'ye 2020'de 97 bin kişinin yasa dışı olarak girdiğini belirten Zacarias, bunun son 7 yıldaki en düşük sayı olduğunu söyledi.

Zacarias, "Doğu Akdeniz güzergahında yüzde 80 gibi ciddi bir düşüş varken Orta Akdeniz güzergahında yüzde 145 artış görüldü. İspanya'ya gelenlerin sayısı 2019'a kıyasla yüzde 29 arttı." dedi.

Yunanistan'a 2020'nin Ocak ve Şubat aylarında gelenlerle özellikle Midilli Adası'nda bir yoğunluk oluştuğunu belirten Zacarias, Midilli'de şu anda 40 binden fazla sığınmacı bulunduğunu ifade etti.

Zacarias, "Dünyanın bu bölgesindeki durum kırılganlığını koruyor. AB ile komşumuz Türkiye arasındaki siyasi iklim, bölgenin istikrarı ve sığınmacıların gelişi açısından önemli bir rol ortaya çıkarıyor. Durumu yakından izlemeyi sürdürmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Bosna Hersek'in Hırvatistan sınırında 5 bin 800 kadar sığınmacının soğuk havada zor koşullar altında bulunduğunu hatırlatan Zacarias, Bosna Hersek makamlarına koşulların düzeltilmesi için çağrıda bulunduklarını, AB olarak bunun için yardım ettiklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Doğu Akdeniz Akdeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title