Haberler

AB Üyeliğini Destekleyenlerin Oranı Düştü

AB'nin yaptırdığı bir kamuoyu araştırmasına göre Türkiye'de AB üyeliğini destekleyenlerin oranı son 6 ayda yüzde 48'den yüzde 45'e geriledi.

AB üyeleri ve aday ülkelerde 28 Ekim - 18 Kasım tarihleri arasında 30 bin 238 kişiyle görüşülerek hazırlanan Eurobarometre'de Türkiye'nin en büyük sorunu 6 ay öncesine göre 4 puan düşse de yüzde 63'le işsizlik olarak çıkarken, 5 puan artan terör yüzde 47'yle ikinci sırayı aldı.

Türkiye'de TNS Piar tarafından 1002 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada ülkenin diğer önemli sorunları yüzde 33'le ekonomik durum ve yüzde 11'le enflasyon olarak belirlendi.

Eurobarometre'de AB'nin en büyük sorunları ise yüzde 51'le işsizlik, yüzde 40'la ekonomik durum ve yüzde 19'la suç ve enflasyon şeklinde sıralanırken terör, yüzde 4'le arka sıralarda kaldı.

Araştırmada "AB üyeliğinin ülkeleri için iyi olacağını" düşünen Türklerin oranı son 6 ayda yüzde 48'den 45'e inerken, tarafsız kalanlar 2 puan artışla yüzde 19'a çıktı.

Ankette "Her ihtimali hesaba katarsanız, ülkenizin AB üyeliğinden faydalanacak mı?" sorusuna Türklerin yüzde 50'si olumlu görüş belirtti. Yaklaşık 6 ay önce yapılan Eurobarometre'de bu oran yüzde 57 düzeyindeydi.

Türkiye'de AB kurumlarına duyulan güven de son 6 ayda önemli ölçüde geriledi. Bu dönemde Avrupa Parlamentosuna güvenenlerin oranı yüzde 27'den yüzde 19'a ve AB Komisyonu'na güvenenlerin oranı yüzde 20'den yüzde 18'e indi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title