Haberler

AB, Türkiye ile İşbirliğine Açık Olacak

AB Komisyonu, "Namuslu Vatandaşlarını Terörizme Karşı Daha İyi Korumak" Amacıyla Üye Ülkelere Yeni Öneriler Paketi Hazırladığını, Bu Çerçevede Türkiye Gibi Aday Ülkelerle İşbirliğine de Açık Olunulacağını Bildirdi.

AB Komisyonu, "namuslu vatandaşlarını terörizme karşı daha iyi korumak" amacıyla üye ülkelere yeni öneriler paketi hazırladığını, bu çerçevede Türkiye gibi aday ülkelerle işbirliğine de açık olunulacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franco Frattini, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, öneri paketi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Frattini, terörizme karşı yeni önlemler alınırken vatandaşların güvenlik haklarının ön plana çıkarılacağını, ancak fikir ve düşünce özgürlüklerine zarar vermemeye özen gösterileceğini anlattı.

Terörizmin AB için de ana tehdit ve sorun olduğunu söyleyen Frattini, AB Komisyonu'nun önerileri hakkında bilgiler verirken, terörizme teşvikin AB ülkelerinde yasal olarak cezalandırılabilir olacağını, internetin terörist örgütler tarafından kullanılmasının engelleneceğini, bu amaçla kullanılan 2 bine yakın internet sitesinin varlığının tespit edildiğini söyledi.

Hava taşımacılığı şirketlerinin uçak yolcuları hakkında bireysel bilgileri üye ülkelerin yetkililerine aktarmalarının isteneceğini bildiren Frattini, adli ve polisiye işbirliğinin artırılması için önlemler getirildiğini ifade etti.

AB Komisyonu, üye ülkelerin terörizme karşı mücadele alanında "uyumlu yasal önlemler" almasını da istiyor.

Frattini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörizme karşı ortak mücadele konusunda AB'ye yönelik eleştirilerini hatırlatan ve AB'nin yeni stratejisinin bu alanda getireceği olası değişiklikleri soran bir gazeteciyi yanıtlarken, öneri paketinin aday ülkeleri kapsamadığını, ancak PKK'nın AB tarafından da terör örgütü olarak tanındığını, dolayısıyla ellerinde terör örgütü PKK üyelerine ilişkin bilgiler olması halinde bunların Türk yetkililere aktarılabileceğini, işbirliğine açık olunacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title