Haberler

AB Temsilcilerine "Eski Bakan" Tepkisi

Türkiye'yi ziyaret eden AB heyetinin "tutumuna" Milli Egemenlik Hareketi Koordinatörü Devlet eski Bakanı Karman İnan'dan tepki geldi.

Türkiye'yi ziyaret eden AB heyetinin "tutumuna" Milli Egemenlik Hareketi Koordinatörü Devlet eski Bakanı Karman İnan'dan tepki geldi. İnan, "Misafir parlamenterler, Ermeni iddialarını ve bölücü hareketleri destekleyici beyanlarda bulunmuş, müfettiş edası ile içişlerimize karışmıştır" dedi.

Milli Egemenlik Hareketi Koordinatörü Devlet eski Bakanı Karman İnan, yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu heyetinin, TBMM çatısı altında yakışıksız bir tavır takındığını belirterek, Türkiye'nin bağımsızlık ve onurunu zedeleyen beyanlarda bulunduğunu söyledi.

İnan, "Misafir parlamenterler, NATO çerçevesinde, bağımsızlık ve toprak bütünlüğümüzü korumak yükümlülüklerim unutarak, tutarsız Ermeni iddialarını ve bölücü hareketleri destekleyici beyanlarda bulunmuş, müfettiş edası ile içişlerimize karışmıştır" dedi.

AB heyetinin; TSK ile Anayasal devlet kuruluşlarını hedef alan söz ve hareketler sarf ettiklerini ifade eden İnan, şöyle dedi:

"Kabul edilemez. Emperyalist hayal ve tarihi intikam duygulan ile hareket eden Avrupa Parlamentosu uyarılmalı, sayın hükümet, yaralayıcı bu davranışlar karşısında, teslimiyetçi politikasına son vermelidir. 6 milyondan fazla Musevi'yi yok eden, 1992 - 1995 yıllan arasında, Bosna - Hersek'te dinlerinden dolayı 260 bin insanın katledilmesine seyirci kalan Batı Avrupa, bize ders veremez. Ancak alması gereken dersler vardır" dedi. (ANKA)

(ONR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title