Haberler

AB-rusya Zirvesi

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği (AB)-rusya Zirvesi İçin Geldiği Rusya'nın Samarra Şehrinde Yaptığı Açıklamada, Zirvede Tüm AB Üyesi Ülkelerin Menfaatlerini Savunacağını Söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği (AB)-Rusya zirvesi için geldiği Rusya'nın Samarra şehrinde yaptığı açıklamada, zirvede tüm AB üyesi ülkelerin menfaatlerini savunacağını söyledi.

Barroso, "Avrupa Birliği 27 üyeden oluşan bir birliktir ve biz dayanışma içinde karar alırız. Ben de buraya bu dayanışma duygusu içinde, Avrupa menfaatlerini savunma ruhuyla geldim" dedi.

Zirve, Moskova'ya bin kilometre mesafede olan Samarra'da, Volga nehri kıyısındaki tatil beldesinde yapılacak. Bu akşam başlayacak zirve yarın da devam edecek. Barroso, zirveden büyük beklentileri olmadığını, uzun dönemli ilişkiler çerçevesinde açık ve samimi görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

AB-Rusya ilişkileri, Rusya'nın AB üyesi Polonya ve Estonya ile olan ihtilaflarından dolayı gergin vaziyette bulunuyor.

(AFP-EA-EA-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title