Haberler

AB PKK'yı Terör Listesi'nde Tuttu

AB'nin Terörist Kişi ve Kuruluşlara İlişkin Güncellenmiş Listeleri Yayınlandı. Listelerde, PKK, Kürdistan Özgürlük Şahinleri, DHKP -C ve İbda -C Gibi Terör Örgütlerine Yer Verildiği Görülüyor.

Avrupa Birliği, PKK'yı terörist kişi ve kuruluşlara ilişkin güncelleşmiş terör listelerinde tuttu. AB tarafından yayınlanan güncellenmiş listelerde daha önce olduğu gibi, PKK, Kürdistan Özgürlük Şahinleri, DHKP-C ve İBDA-C gibi terör örgütleri de bulunuyor.

ABHaber'e göre, güncelleştirilmiş terör listeleri, AB Resmi Gazetesi'nde yayınlandı. Listelerde, daha önce olduğu gibi, PKK (KADEK, KONGRA-GEL), Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK-Teyrbazen Azadiye Kurdistan, Kurdistan Freedom Falcons, Kurdistan Freedom Hawks), DHKP-C (Devrimci Sol, Dev Sol) ve İBDA-C gibi terör örgütlerine yer veriliyor.

Böylece, Avrupa İlk Derece Mahkemesi'nin 3 Nisan kararından sonra, PKK'nın listeden çıkartıldığı şeklindeki iddiaların geçersizliği ortaya konulurken PKK'nın, AB tarafından terör örgütü olarak tanınmaya devam edildiği teyit edilmiş oldu.(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title