Haberler

AB'nin Yolsuzlukla Mücadele Raporu

AB Kamu Denetçisi O'Reilly, bir sonraki raporda AB kurumlarına da yer verilmesi telkininde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Kamu Denetçisi (ombudsman) Emily O'Reilly, yolsuzlukla mücadele konusunda kapsamlı bir rapor açıklayan ancak AB kurumlarını kapsam dışında bırakan AB Komisyonu'na bir sonraki belgede Birlik kurumlarına da yer verilmesi telkininde bulundu.

O'Reilly, AB yönetiminin özellikle şeffaflık, çıkar çatışmalarına ilişkin sıkı kurallar ve kamu ihaleleri konusunda en yüksek standartlara ulaşması gerektiğini belirtti.

AB Komisyonu'na bir mektup gönderen ve raporun yayımlanmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden O'Reilly, mektubuna en geç 28 Şubat'a kadar yanıt verilmesini talep etti.

AB Kamu Denetçisi'nin, "Birlik kurumlarının da belgeye dahil edilmesi yönündeki talebi", üç yıl önce raporun hazırlanması kararlaştırıldığında gündemde olan bir fikirdi. Son aşamaya kadar bu fikir korunduysa da geçen aralık ayında yapılan değerlendirmede AB kurumlarının kapsam dışında bırakılması tercih edildi.

AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström tarafından dün açıklanan ve türünün ilk örneği olan raporda, yolsuzluğun Avrupa ekonomilerine yıllık maliyetinin 120 milyar avro seviyesinde olduğu belirtiliyor.

AB Komisyonu'nun bir sonraki belgeyi iki yıl içinde açıklaması öngörülüyor. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title