Haberler

AB'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımları

Norveç, yaptırım kararlarını destekleyeceğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan Norveç'in, AB'nin Suriye'ye yönelik aldığı yaptırım kararlarını destekleyeceği bildirildi.

Norveç Dışişleri Bakanlığı'nden yapılan açıklamada, Suriye'deki sorunun bölgesel kaosa dönüştüğü ve bu durumun her geçen gün daha da kötüye gittiği belirtildi.

Suriye'deki tablonun uluslararası alanda daha güçlü bir irade sergilenmesini gerekli kıldığı vurgulanan açıklamada, AB'nin, 12 Suriyeli bakana seyahat yasağı getiren, bazı kurum ve kuruluşların mal varlıklarını donduran karar aldığı hatırlatılarak, Norveç'in de bu karara destek vereceği aktarıldı.

AB dışişleri bakanları, "ciddi insan hakları ihlallerindeki sorumlulukları" nedeniyle 23 Haziran'da, Suriyeli 12 bakanı yaptırımlar listesine almıştı. AB, ayrıca petrol ambargosu dahil çeşitli ekonomik yaptırımlar uyguladığı Suriye'de aralarında Merkez Bankası'nın da bulunduğu 54 kurum ve şirketin mal varlığını dondurmuştu. - Norveç

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Norveç Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title