Haberler

AB'nin İran Nükleer Anlaşmasına Desteği

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmalara sadık kalması halinde İran'ın da kalacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif, Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la düzenlediği toplantının ardından İran devlet televizyonu IRIB'e konuştu.

Zarif, "AB'nin 3 ülkesi ve Sayın Mogherini, İran'ın nükleer anlaşmadan gerçekleşen haklarının mahfuz olduğunu vurguladılar." dedi.

Nükleer anlaşmanın maddelerinde herhangi bir değişikliğin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Zarif, "Yaptığımız görüşmelerde nükleer anlaşmanın maddelerinde herhangi bir değişikliğe gitmenin söz konusu olmadığı konusunda ortak görüş sergilendi. ABD, nükleer anlaşmalara sadık kalırsa İran da kalacaktır." ifadelerini kullandı.

İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma ve Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) kapsamında Brüksel'de bugün düzenlenen toplantı sonrası konuşan Mogherini, İran'ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını ve AB'nin JCPOA'nın korunması konusunda kararlı olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek günlerde nükleer anlaşma ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Federica Mogherini Brüksel Fransa İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title