Haberler

AB Liderler Zirvesi

Fransa ve Hollanda'daki Referandumlarda Reddedilen AB Anayasası'nın Boşluğunu Dolduracak Yeni AB Anlaşmasının Tartışılacağı AB Zirvesi İçin Devlet ve Hükümet Başkanları Brüksel'de Biraraya Geldi.

Fransa ve Hollanda'daki referandumlarda reddedilen AB Anayasası'nın boşluğunu dolduracak yeni AB anlaşmasının tartışılacağı AB zirvesi için devlet ve hükümet başkanları Brüksel'de biraraya geldi.

Zirve öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel, basına yaptığı açıklamada, "Heyet görüşmeleri bu akşam start alıyor. Akşam yemeği esnasında imkanlarımız çerçevesinde bütün sorunları masaya yatırma olanağımız olacak ve anlaşmaya varılması için önerilerim olacak. Herkes kendi sorunlarını dile getirecek ve birlikte çözüm aranacak. Ümit ediyorum ki; bu akşam ve yarın sabah yapacağımız görüşmelerden çıkan kararlarda uzlaşmaya varacağız" dedi. İtalya Başbakanı Romano Prodi ise, "Görüşmelerin başarıyla

sonuçlanmasını ümit ediyorum. Bu çok önemli bir zirve. Almanya'nın dönem başkanlığında yapılmış işleri onaylıyorum fakat geri adım atamayız" diye konuştu.

2 gün sürecek zirvede, dönem başkanı Almanya tarafından hazırlanan yeni AB anlaşmasının temel unsurları ve yol haritası taslağı üzerinde uzlaşma aranacak.

(İHA-EA-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title