Haberler

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Pıerını Midyat'ta

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Eşiyle Birlikte Mardin'in Midyat İlçesini Ziyaret Etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, eşiyle birlikte Mardin'in Midyat ilçesini ziyaret etti.

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Pierini, Hasankeyf'teki gezi ve incelemelerinin ardından Midyat'a geldi. Midyat'ta eşi Anna Maria ile birlikte tarihi devlet konuk evini ve Mor Gabriel Manastırı'nı gezen Pierini, manastır hakkında bilgiler aldıktan sonra manastırın şeref defterini imzaladı. Manastırda devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyen Pierini ve eşi, sık sık fotoğraf çektiler. Pierini, daha sonra Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ve Deyrulzaferan Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ile birlikte basına kapalı bir görüşme yaptı. Pierini ve beraberindekiler, daha sonra geceyi geçirmek için Mardin'e hareket ettiler. Pierini'nin, Mardin'de yarın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceği kaydedildi.

(SE-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title