Haberler

AB Kıbrıs İçin Yeşil Hat Tüzüğünü Değiştirdi

AB, Kıbrıs'ta Mal, Hizmet ve Kişilerin Türk ve Rum Bölgeleri Arasındaki Geçişini Düzenleyen Yeşil Hat Tüzüğünü Değiştirdi.

AB, Kıbrıs'ta mal, hizmet ve kişilerin Türk ve Rum bölgeleri arasındaki geçişini düzenleyen Yeşil Hat Tüzüğünü değiştirdi.

AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinden yapılan açıklamada, Yeşil Hat Tüzüğünde değişikliğe gidilmesine gerekçe olarak ''bugüne kadar edinilen tecrübeye dayanılarak Ada'nın ticari ve ekonomik entegrasyonunun güçlendirilmesinin hedeflenmesi'' gösterildi.

Yeni tüzükle KKTC'den tarım ürünlerine gümrük vergisi kaldırılırken kişilerin geçişlerde yanlarında (bavullarında) taşıyabilecekleri mal değeri 135 avrodan 260 avroya yükseltildi. Değişiklikle ayrıca 6 aylık bir süre için malların yeniden tanımlanarak şeffaflığın artırılması öngörüldü.

Açıklamada, AB Dönem Başkanı Slovenya'nın, Yeşil Hat Tüzüğünün yenilenmesinin Ada'daki iyimser atmosfere, BM çerçevesinde çözüm sürecine ''küçük fakat önemli katkı yapacağını'' belirterek yeni güven artırıcı önlemler üzerinde uzlaşılması beklentisini dile getirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title