Haberler

AB ile Müzakereler Devam Ediyor

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin 'İşletme ve Sanayi Politikası' Faslının Ardından 'İstatistik' Faslında da Türkiye'yi Müzakere Pozisyonu Belgesini Sunmaya Davet Etmesinin Müzakerelerin Devam Ettiğinin Bir Göstergesi Olduğunu Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin 'İşletme ve Sanayi Politikası' faslının ardından 'İstatistik' faslında da Türkiye'yi Müzakere Pozisyonu Belgesini sunmaya davet etmesinin müzakerelerin devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 Ocak 2007 tarihinde yapılan AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) toplantısında, "İstatistik" faslında Türkiye'ye ilişkin tarama-sonu raporu onaylandı. Alman Dönem Başkanlığı, yerleşik usul uyarınca 19 Ocak 2007 tarihinde AB Nezdindeki Daimi Temsilciliğimize gönderdiği bir mektupla, AB ülkelerinin bu fasılda Türkiye'nin müzakerelere hazır olduğunu değerlendirdiklerini bildirdi. Almanya, aynı mektupta Türkiye'yi bu fasılda Müzakere Pozisyon Belgesi sunmaya davet etti. "İstatistik faslına ilişkin Müzakere Pozisyon Belgemiz en kısa sürede hazırlanarak AB Konseyi'ne iletilecektir" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz bir ay içinde "İşletme ve Sanayi Politikası" faslının ardından "İstatistik" faslında da ülkemizin Müzakere Pozisyon Belgesini sunmaya davet edilmesi, 11 Aralık 2006 tarihinde AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplantısında alınan karar sonrasında müzakere sürecimizin devam etmekte olduğunun bir göstergesidir. Müzakere sürecimizin Alman Dönem Başkanlığı sırasında pürüzsüz şekilde sürdürülmesi temenni edilmektedir".

(SC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title