Haberler

    AB her yıl üye ülkeler ile ilgili 'Demokrasi raporu' yayınlayacak

    Avrupa Komisyonu üye ülkeler ile ilgili hukukun üstünlüğü ilkesine uyulup uyulmama konusunda her yıl rapor yayınlanmasını istiyor. Konu Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği İçişleri bakanları tarafından ilk defa bugün masaya yatırılıyor.

    Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu üye ülkelerde hukukun üstünlüğü ilkesine uyulup uyulmadığı konusunda her yıl rapor yayınlamaya hazırlanıyor. Rapor ulusal ve uluslararası insan hakları kurumları, sivil toplum örgütleri ve ajanslardan edinilen bilgileri içerecek. Polonya, Macaristan ve Romanya'nın hukukun üstünlüğü ve insan hakları ihlalleri konusunda birçok kez uyarılmasının ardından atılan bu adım Brüksel'de toplanan Avrupa İçişleri Bakanları tarafından ilk defa bugün masaya yatırılıyor.

    Avrupa Birliği özellikle Polonya, ve Macaristan ile ilgili hukukun üstünlüğü konusunda ciddi sorun olduğunu sık sık dile getiriyor. Bu ilkenin Avrupa standartlarına dayanması gerektiği belirtiliyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Brüksel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title