Haberler

AB Finanslı, 8 Derslikli Okul, Ölçülü Köyünde Açıldı

Kars'ın Merkeze Bağlı Ölçülü Köyünde Temel Eğitim Destek Projesi (Tedp) Kapsamında Avrupa Birliği (AB) Tarafından Finanse Edilerek 3 Trilyon Liraya Mal Olan 8 Derslikli İlköğretim Okulunun Açılışı Yapıldı.

Kars’ın Merkeze bağlı Ölçülü köyünde Temel Eğitim Destek Projesi (TEDP) kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilerek 3 trilyon liraya mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı yapıldı.

Köylülerin tamamının katıldığı törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, “Öğrencilerimiz için daha nice böyle okulların açılışına imza atacağız. Bu okullarımız, AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmalar gereği yapılan okullardır. Öğrencilerin okulun camına, kapısına mümkün olduğu kadar dikkat ederek korumalarını istiyoruz” dedi.

Vali Vekili Mustafa Özkaynak da, “Burada eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz kendilerinin ne kadar şanslı olduğunun farkındalar. Bu okulun kıymetinin bilinmesini istiyoruz. Buradan çok başarılı öğrencilerin çıkmasında öğretmenlere çok büyük görev düşmektedir” diye konuştu.

Okulunun açılışını yapan Vali vekili Mustafa Özkaynak ve Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

(BA-İRT-Y)

17.09.2007 21:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title