Haberler

AB Filistin'e Yardım İçin Yeni Hükümeti Bekleyecek

AB Dışişleri Bakanları, Filistin'e Doğrudan Yardımın Başlatılması İçin Ulusal Birlik Hükümetinin Kurulmasını Bekleme Kararı Aldı.

AB dışişleri bakanları, Filistin'e doğrudan yardımın başlatılması için ulusal birlik hükümetinin kurulmasını bekleme kararı aldı.

AB Komisyonu Dış İlişkiler ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üye Benita Ferrero-Waldner, dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, Filistin yönetimiyle çalışmak için yeni hükümetin kurulmasını ve hükümet programını açıklanmasını bekleyeceklerini söyledi.

Filistin ulusal hükümetinin AB, ABD, Rusya ve BM'den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün, İsrail'in tanınması, şiddetten vazgeçilmesi ve mevcut anlaşmalara bağlı kalınması isteklerini karşılayıp karşılamadığına bakacaklarını anlatan Waldner, kriterlere uyulması durumunda ''doğrudan mali yardımın kademeli olarak başlatılabileceğini'' kaydetti.

İran'ın nükleer faaliyetleri kararlarında, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun raporunda da yer aldığı biçimiyle İran'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin 1737 sayılı kararına uymamasından ''esef duyulduğu'' ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title