Haberler

AB Dönem Başkanı Portekiz'den Kınama

AB Dönem Başkanı Portekiz, Hakkari'de Düzenlenen Terör Saldırısını Kınadı ve Şehit Düşen Askerlerin Yakınlarına Başsağlığı Diledi.

AB Dönem Başkanı Portekiz, Hakkari'de düzenlenen terör saldırısını kınadı ve şehit düşen askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Portekiz'in Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, ''PKK'nın Türkiye sınırları içinde düzenlediği terör eylemi bütünüyle kınanmaktadır'' denildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun, özellikle bölgedeki ülkelerin, terörizmle mücadelede ve vatandaşlarını koruma çabasında Türkiye'ye destek vermesi gerektiği ifadesinin yer aldığı açıklamada, aynı zamanda hukukun üstünlüğüne, bölgede barışın ve istikrarın korunmasına saygı duyulması ve aşırıya kaçan askeri hareketten kaçınılması istendi. Açıklamada, bu değerlere saygı duyulmamasının, PKK'nın provokasyon ve şiddete dayalı stratejisini başarıya ulaştıracağı kaydedildi.

Açıklamada, Dönem Başkanlığının, sorunun çözümünde, Irak ile Türkiye arasındaki diyalog ile işbirliğinin önemine inandığı ifade edildi ve Irak hükümeti ile Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetime, Irak topraklarının Türkiye'ye yönelik şiddet eylemleri için kullanılmayacağını garanti etmeleri çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title