Haberler

AB Dış İlişkiler Komisyonu'nun Türkiye Raporu Kabul Edildi

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu'nda, Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten Tarafından Hazırlanan Karar Taslağı ve Verilen Değişiklik Önergeleri 48 Evet Oyuyla Kabul Edildi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu'nda, Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten tarafından hazırlanan karar taslağı ve verilen değişiklik önergeleri 48 evet oyuyla kabul edildi.

AP Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye raporu 4 çekimsere karşılık, 48 evet oyuyla kabul edildi. Oylamadan sonra açıklama yapan Türkiye Raportörü Ruijten, "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına gerçekleşen oylamada, rekor bir oy sayısı ile raporun kabul edilmesi beni çok memnun etti. Türkiye'nin sergilediği istikrarlı demokrasi devam ettiği sürece, AB ile olan ilişkileri daha da fazla güçlenecektir" dedi. Gerçek oylamanın AP Genel Kurulu'nda yapılacağını söyleyen Ruijten, "Buradaki

oylama bir sonraki oylama için gerçekten önemli bir adımdı. Asıl oylama 24 Ekim tarihinde AP Genel Kurulu'nda gerçekleşecek. Oradaki oylamada da, burada yaşadığımız sevinci yaşayacağımızı ümit ediyorum. Raporun kabul edilmesi halinde Türk Hükümeti reform sürecine bağlı kalacak. Ancak hükümete yeni anayasa için teşvik girişimleri başlatılacak. Çünkü raporun kabul edilmesi halinde, verilen kararla anayasada bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Bunlardan bazıları insan hakları ve özgürlüklerin korunması,

demokratik ve laiklik kraterlerini garanti altına alacak bir denetleme sisteminin kurulması ve TCK'nın 301. maddesi reformlarının ertelememesi gerektiği gibidir" diye konuştu.

Toplantıya katılım sağlayan Ermeni lobilerinin, hazırlanan raporda 1915 olaylarına da yer verilmesi çabaları ise sonuç bulmadı.

(İHA-EA-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title