Haberler

AB Destekli Kuduz Aşısı Projesi

AB Tarafından Desteklenen Bir Proje ile Rize'deki Evcil ve Sokak Hayvanları Aşılanacak.

AB tarafından desteklenen bir proje ile Rize'deki evcil ve sokak hayvanları aşılanacak.

Rize Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kuduz hastalığının insan başta olmak üzere bütün sıcak kanlı canlıları etkileyen Zoonoz hastalıklarından biri olduğuna dikkat çekilerek hem hayvan hem de insanlarda ölümle sonuçlandığı belirtildi. Hastalığın Antarktika kıtası hariç dünyanın her yerinde görülebildiğinin kaydedildiği açıklamada, kuduzun Türkiye'de köpekler ve son yıllarda da tilkiler vasıtası ile yayıldığı ifade edildi. Evcil hayvan kaynaklı kuduz vakalarının gelişmiş ülkelerin büyük kısmında yok edilmiş olmakla birlikte Türkiye'de halen devam ettiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından kuduz konusundaki önlemler arttırılarak yabani ve evcil hayvanlardaki kuduz vakalarının insanlara bulaşma riskinin mümkün olduğu kadar azaltılması amaçlanmaktadır. AB tarafından desteklenen 13 milyon 350 bin Euro bütçeli 3 yıllık proje kapsamında evcil ve sokak hayvanları, Tarım İl Müdürlüğü ve Rize Belediyesi ekipleri tarafından aşılanacaktır." Açıklamada evcil hayvan sahiplerinin aşılama ekiplerine yardımcı olması da istendi.

(GF-MU-Y) 11.03.2008 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title