Haberler

AB'den Ukrayna'ya Kovid-19 aşısı desteği

Güncelleme:

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Ukrayna'ya Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında şubat ayında 170 bin Pfizer aşısı göndereceklerini, yılın ilk yarısında da Ukrayna'ya 2,3 milyon AstraZeneca aşısı sağlayacaklarını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Ukrayna'ya Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında şubat ayında 170 bin Pfizer aşısı göndereceklerini, yılın ilk yarısında da Ukrayna'ya 2,3 milyon AstraZeneca aşısı sağlayacaklarını bildirdi.

Dombrovskis ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Brüksel'de gerçekleştirdikleri görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AB'nin Ukrayna'ya siyasi, mali ve teknik destek vermeye devam ettiğine işaret eden Dombrovskis, ülkeye salgın nedeniyle de ilave yardım sağladıklarını kaydetti.

Dombrovskis, Kovid-19'un ekonomik etkilerini sınırlandırmak amacıyla Ukrayna'ya 190 milyon avro mali destek verdiklerini hatırlattı.

Ukrayna'ya Kovid-19 aşı tedariki konusunda yardım ettiklerini belirten Dombrovskis, "Çeşitli seçenekleri değerlendiriyoruz. Ukrayna'ya Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı kapsamında şubat ayında 170 bin Pfizer aşısı göndereceğiz. Yılın ilk yarısında da Ukrayna'ya 2,3 milyon AstraZeneca aşısı sağlayacağız." diye konuştu.

Dombrovskis, AB alım anlaşmalarının, bu aşıların kar etmeden başka ülkelere satılmasına izin verdiğini, bu kapsamda Polonya'nın 1,3 milyon AstraZeneca aşısını Ukrayna'ya satacağını, AB Komisyonu'nun da bu işleme destek sağlayacağını kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'da özellikle aşı konusunda dezenformasyon faaliyetleri yürüttüğünü aktaran Dombrovskis, bu konuda da ülkeye destek sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Dombrovskis, Ukrayna'nın siyasi ve ekonomik reformları sürdürmesi gerektiğini, özellikle iş çevresinin geliştirilmesi için yolsuzlukla mücadele konusundaki yasal düzenlemelerin önemli olduğunu vurguladı.

AB ve Ukrayna'nın yarın Brüksel'de Ortaklık Konseyi toplantısı yapacaklarını belirten Dombrovskis, burada ikili ilişkileri geliştirmek üzere çeşitli siyasi ve ekonomik konuların ele alınacağını bildirdi.

"Ticareti daha da serbestleştirmeyi ve ekonomileri daha da yakınlaştırmayı amaçlıyoruz"

Ukrayna Başbakanı Şmıgal da AB ve Ukrayna arasında ticareti daha da serbestleştirmeyi ve ekonomileri daha da yakınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Karşılıklı ticareti ve yatırımları arttırmak istediklerini ifade eden Şmıgal, Avrupa yanlısı reformları sürdürdüklerini aktardı.

Şmıgal, yolsuzlukla sistemik biçimde mücadele ettiklerini, bu alanda yeni kurumlar kurduklarını ve yasal düzenlemeler hayata geçirdiklerini, 2021 yılında da bu alanda yeni adımlar atacaklarını anlattı.

Ukrayna topraklarının Rusya tarafından işgal altında olduğunu belirten Şmıgal, bu nedenle AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları uzatmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Valdis Dombrovskis Avrupa Birliği Ukrayna Pfizer Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title