Haberler

AB'den KKTC'ye 38.1 Milyon Euro Yardım

Avrupa Birliği Komisyonu, Tony Blair'in Türkiye ziyaretine saatler kala, KKTC'ye 38.1 milyon Euro yardım yapılmasını onayladı.

38.1 milyon Euroluk yardım paketi, Kuzey Kıbrıs'taki altyapının güçlendirilmesi, ekonomik ve sosyal gelişmenin desteklenmesi ile Kıbrıs Türk toplumunu AB'ye yakınlaştırma projelerinde kullanılacak.

ABHaber.com'da yayınlanan kararda, 2006 yılı Şubat ayında 259 milyon Euroluk bir yardım paketinin onaylandığı hatırlatıldı. Bu yardımın amacının da Kıbrıs'ın birleşmesi ve Türklerin ekonomik gelişmelerinin desteklenmesi olduğu kaydedildi.

Bugün serbest bırakılan 38.1 milyon Euro, KKTC'de önceden belirlenen projelerde kullanılacak.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, kararın ardından yaptığı açıklamada, bu kararla Kıbrıs Türk toplumunun Avrupa'ya daha da yakınlaşacağını söyledi.

REHN DOĞRUDAN TİCARET İÇİN DE ÇAĞRI YAPTI

Rehn yardım paketini, "AB'nin Kıbrıslı Türkler üzerinde izolasyonların kaldırılması için attığı yeni bir adım" olarak değerlendirdi. Olli Rehn, Avrupa liderlerinin şimdi de AB ile KKTC arasında doğrudan ticarete başlaması kararını vermesi gerektiğini söyledi.

AB'nin son kararı ile KKTC'ye gönderilen 38.1 milyon Euro, şu projelerde kullanılacak:

-KKTC Katı atık programı

-Lefke mayınlı bölgesinin rehabilitasyonu

-Enerji sektörünün geliştirilmesi

-Yerel altyapının güçlendirilmesi

-KKTC özel sektörünün desteklenmesi

-AB siyasi ve hukuki kuralları konusunda bilgilendirme.

Finansal yardımın ikinci paketi, 2006 yılı sonlarında serbest bırakılacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title