Haberler

AB'den Google'a Rekabet Kurallarını İhlalden 4.3 Milyar Euro Ceza (2)

Avrupa Birliği, teknoloji şirketi Google'a, Android mobil işletim sistemini, rakiplerini engellemek için kullanarak rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı dava sonucunda 4.3 milyar euro (5.04 milyar dolar) ceza kesti.

Avrupa Birliği, teknoloji şirketi Google'a, Android mobil işletim sistemini, rakiplerini engellemek için kullanarak rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı dava sonucunda 4.3 milyar euro (5.04 milyar dolar) ceza kesti. Komisyon, Google'a 2017 Haziran ayında da 2.4 milyar euro (2.8 milyar dolar) ceza kesmişti.

Komisyon, Google'dan rekabet kurallarını ihlallerine 90 gün içinde son vermesini, aksi durumda ana şirket Alphabet'in günlük küresel kazancının yüzde 5.0'ine kadar ek ceza kesileceği uyarısı yaptı.

AB ayrıca, Google'ın, Android cihazların rakibi Apple'a yönelik argümanlarını da, daha yüksek fiyatlar ve kullanıcılara yüklediği maliyetler nedeniyle kabul etmedi.

Avrupa Birliği iki yıl önce tüketicilerin online'daki haklarını savunnan bir şirketler koalisyonu olan FairSearch'ün şikayeti üzerine Android'e karşı bir soruşturma başlatmıştı. Fairsearch başlta Kayak, eXpedia, TripAdvisor gibi seyahat arama motorları tarafından kurulmuş, sonrasında Microsoft da koalisyona katılmıştı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Google Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title