Haberler

Ab'den Filistinlilere 50 Milyon Avro Yardım

AB, Batı Şeria ve Gazze'de zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Filistinlilere 50 milyon avro insani yardımda bulunacak.

AB, Batı Şeria ve Gazze'de zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Filistinlilere 50 milyon avro insani yardımda bulunacak.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, yardımın gıda dağıtımı, sağlık hizmetleri, su dağıtımı ve atıkların toplanması gibi faaliyetlerde kullanılacağı bildirildi.

İnsani yardımlardan sorumlu AB Komisyonu üyesi Louis Michel, ''Bölgede şiddetin alevlenmesini şiddetle kınıyorum ve Gazze ile Batı Şeria halkının benzeri görülmemiş ölçüde kötüleşen insani durumundan esef duyuyorum'' dedi.

Çatışmaların bedelinin yine sivillere ödetildiğine dikkati çeken Michel, İsrail'in Gazze'ye ve şimdi de Lübnan'a ambargo uygulamasının ve saldırılarda bulunmasıyla ortaya çıkan kayıpların daha çok sivilleri kapsadığına vurgu yaptı.

İsrail'in bölgeyi abluka altına almasının ve hareketleri kısıtlamasının zor durumdaki halka yardım ulaştırılmasını engellemesinden yakınan Michel, İsrail ve Filistinli yetkililere uluslararası yardım kuruluşlarının çalışmalarını kolaylaştırmaları ve sivilleri korumaları çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler yardım kurumları Kızılhaç ve diğer uluslararası yardım kuruluşlarına kullandırılacak AB'nin 50 milyon avroluk insani yardımıyla bu yıl içinde 500 bin insana gıda dağıtılacak, temel sağlık hizmetleri verilecek, acil su sağlanacak ve sivil halkın korunmasına çalışılacak.

Bu yardımla birlikte AB'nin yıl içinde Filistinlilere ayırdığı toplam kaynak 309 milyon avroya ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title