Haberler

AB'den Filistin Yönetimine 5 Milyon Dolar

Avrupa'dan 5 Ülke ve Avrupa Komisyonu, Filistin'e 5.2 Milyon Dolar Yardımda Bulunmayı Öngören Bir Anlaşma İmzaladı.

Avrupa'dan 5 ülke ve Avrupa Komisyonu, Filistin'e 5.2 milyon dolar yardımda bulunmayı öngören bir anlaşma imzaladı.

Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın ofisinde İngiltere, Danimarka, İtalya, Norveç ve İsveç'ten temsilciler ile Filistin Genelkurmay Başkanı Rafik el Hüseyni arasında imzalanan anlaşma, Filistin yönetimindeki idari reformlara katkı sağlamayı öngörüyor. Anlaşmanın imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Hüseyni, "Bu yardım, yönetimdeki çalışmaları ve performansı geliştirmemize yardımcı olacak" dedi.

AB, Hamas iktidara gelmeden önce Filistin hükümetinin ekonomik açıdan en büyük yardımcısıydı. Ancak Mart 2006'da Hamas'ın iktidara gelmesiyle Ortadoğu Dörtlüsü olarak adlandırılan Rusya, ABD, AB ve Birleşmiş Milletler Filistin'e yaptıkları yardımları dondurma kararı aldı. AB, maddi yardımları Filistin hükümeti tarafından kullanılmasını engelleyecek çeşitli kanallar vasıtasıyla yapacağını bildirmişti.

Ortadoğu Dörtlüsü, ekonomik ambargonun kaldırılması için Filistin hükümetinin şiddetten vazgeçmesi, daha önce İsrail'le imzalanan anlaşmalara uyması ve İsrail'i tanımasını şart koşuyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title