Haberler

AB'den Cirite Tam Destek

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (Dpt) Koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı'nın Mali Desteğiyle Yürütülen Samsun Kastamonu Erzurum Düzey 2 Bölgesel Kalkınma Programı Çerçevesinde Erzincan'da Gerçekleştirilen Projeleri İnceleyen Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun Gezisi Bugün de Sürdü.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı'nın mali desteğiyle yürütülen Samsun Kastamonu Erzurum Düzey 2 Bölgesel Kalkınma Programı çerçevesinde Erzincan'da gerçekleştirilen projeleri inceleyen Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun gezisi bugün de sürdü.

Dün AB hibe programının desteğiyle gerçekleştirilen iki ayrı projeyi yerinde inceleyen Avrupa Komisyonu (AK) Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Bölüm Başkanı Müsteşar Holger Schröder ve beraberindeki proje uzmanları bugün ilk olarak merkeze bağlı Yalnızbağ beldesinde, üzüm yetiştiriciliğiyle ilgili "Yalnızbağ Yalnız Değildir" isimli projenin uygulama alanında incelemelerde bulundu. Yüzde 90 finansmanı AB Hibe Fonu'ndan karşılanan 91 bin 235 euro bedelli proje kapsamında 20 bin metrekarelik alanda kurulan

üzüm bağında inceleme yapan Holger Schröder, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda AB Hibe Fonu'nun katkılarıyla kurulan atölyeyi gezen Holger Schröder, son olarak Erzincan Atlı İhtisas Kulübü tarafından hazırlanan ve AB Hibe Fonu'nun maddi desteğiyle hayata geçirilen, "Ata Sporlarından Turizme Destek, Erzincan'da Cirit" isimli projeyle ilgili incelemelerde bulundu. AB Hibe Fonu'nun 41 bin 965 euroluk kısmını finanse ettiği toplam 49 bin 370 euro bedelli proje

gereğince yapılan, Erzincan-Çağlayan karayolu üzerindeki cirit sahasına giden Holger Schröder burada atlı cirit takımı tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Vali Yardımcısı Adem Keleş'in de eşlik ettiği Müsteşar Schröder'e burada Atlı Cirit Milli Hakemi Rıza Altınova tarafından cirit sporuyla ilgili bilgi verildi. Schröder, kısa bilgilendirmenin ardından bir süre cirit karşılaşmasını izledikten sonra kendisine hediye edilen yöresel kıyafetleri giydi. Schröder, Erzincan Atlı İhtisas Kulübü Başkanı

Muammer Aydın'ın kulüp adına hediye ettiği el işlemeli bakır tepsiyi aldıktan sonra cirit sahasına girerek bir cirit atına bindi. Eline de cirit sopasını alan Schröder, usta bir ciritçi edasıyla gazetecilere poz verdi. Atla bir süre alanda gezen Schröder, cirit atına binmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, cirit sporcularının düzeyine gelebilmek için çok ciddi bir eğitim alması gerektiğini söyledi. Schröder ayrıca cirit gösterisinin çok etkileyici olduğunu sözlerine ekledi.

Erzincan'daki incelemelerini tamamlayan AK Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Bölüm Başkanı Müsteşar Holger Schröder ve beraberindekiler saat 13.15'te havayoluyla Ankara'ya döndü.

(İS-İRT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Eğitim Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title