Haberler

AB Büyükelçisi Pamuk Şeker Yedi

Gaziantep'te 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı.

Gaziantep'te 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Avrupa Çocuk Filmleri Festivali başladı. Festivalin açılışına katılan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini çocuklarla 'Don Kişot' animasyon filmini izleyip, pamuk şeker yedi.

Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Bürosu, Büyükşehir Belediyesi ve Nakıp Ali Sinemaları işbirliğiyle hayata geçirilen AB Çocuk Filmleri Festivali'nin resmi açılışı M1 Tepe Alışveriş Merkezi'ndeki Nakıp Ali Sinemaları'nda başladı. Kültürler arası diyalogun geliştirilmesi amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine paralel olarak düzenlenen festival kapsamında AB üye ülkeleri tarafından yapılan 7 çocuk filmi, kentin çeşitli bölgelerindeki 3 bini aşkın ilköğretim okulu öğrencisine izletilecek. Gösterim öncesi Macaristan Türkiye Büyükelçisi Istvan Szabo, "Bugün burada dostluk adına bir araya geldik. Dost ülkede bulunmaktan mutluluk duyduk. Çocuklar, bugün ve gelecekte dostluğa önem verin tüm dünya çocuklarıyla, insanlarıyla dost kalın" dedi. Konuşmanın ardından Şahinbey Belediyesi SODES, 'Sokaktan Eğitime ve Üretime Katılım Projesi' kapsamında kurulan çocuk korosu mini bir konser verdi. Mini konserin ardından ilk olarak 2008 yılı İspanyol yapımı 'Don Kişot' animasyon filminin gösterildi. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini kendisine ikram edilen pamuk şekeri yedi, patlamış mısırı ise çocuklarla paylaştı. Filmin ilk 10 dakikasını izleyen protokol üyeleri salondan toplu halde ayrıldı.

Festivalin açılışına Pierini ve Szabo'nun yanı sıra AB Dönem Başkanı İspanya'nın Büyükelçisi Joan Clos, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, Finlandiya Büyükelçisi Kirsti Eskelinen, Romanya Büyükelçisi İon Pascu, İsveç Büyükelçisi Christer Asp, Letonya Büyükelçisi Aivars Vovers, İrlanda Büyükelçisi Tom Russell ile Slovakya Büyükelçiliğinden Rudolf Michalka ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Katerina Moravcova, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title