Haberler

AB Bilgi Büroları Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu İşbirliğiyle AB Bilgi Büroları Ağı'nın Desteklenmesi Projesi Kapsamında "AB Bilgi Büroları Ağı Koordinasyon Toplantısı" Yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle AB Bilgi Büroları Ağı'nın Desteklenmesi Projesi kapsamında "AB Bilgi Büroları Ağı Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan toplantıya 13 ilin AB Bilgi Bürosu temsilcileri katıldı. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, toplantıda yaptığı konuşmasında, AB Bilgi Büroları Ağı'nın Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde çok aktif bir rol üstlendiğini söyledi. Pierini, "Müzakere süreci hiçbir ülke için kolay olmamıştır. İngiltere bu süreçte iki kez veto edilmişti. Ama kimse henüz Türkiye'ye hayır demedi. Türkiye ile AB arasındaki müzakereler kesinlikle devam ediyor. Aralık ayı içerisinde görüşmelerde olumsuz bir takım şeyler yaşandı. Ama müzakere süreci ve çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Teknik ve hukuki açıdan son 2 ayda, geçen 15 aydan daha hızlı ilerleme kaydedilmiştir. Bu süreçte kendimize olan güvenimizi kaybetmemeliyiz. Geçmişin acılı anılarıyla ilgili yapılan açıklamalar ve AB ülkelerinde yaklaşan seçimlerden dolayı politikacıların yaptığı açıklamalar aylarca yapılan görüşmelere zarar verebiliyor. Nadir de olsa birkaç ülkenin Türkiye'nin üyeliğine karşı olduğu kesin. Ama müzakerelerin devam etmesine bu ülkeler değil, AB'nin Bakanlar Kurulu karar veriyor" diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Ermeni soykırımının şart koşulması yanlıştır. Biz Gaziantep olarak Türkiye'nin AB üyeliğinin arkasındayız. Bunun gerekli olduğuna inanıyoruz. AB'ye ihtiyacımız var. AB bazı konuların bir süreç içerisinde düzeleceğini görmesi gerekiyor. Reformlar dayatmalarla yapılmamalı, zamanla süreç içerisinde gerçekleşmelidir. AB'ye ilk kez bir Müslüman ülkenin katılımı, medeniyetlerin buluşmasına çok büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'ye bir plaket verdi.

(TB-ST-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title