Haberler

AB Basını: "Türkiye ile Yeni Bir Kriz Önlendi

AB'nin Hükümetlerarası Konferans'ta Türkiye ile Sadece İki Başlıkta Müzakere Açması, AB Medyasında Yankı Buldu.

AB'nin Brüksel'de yapılan Hükümetlerarası Konferans'ta Türkiye ile sadece iki başlıkta müzakere açması, AB medyasında yankı buldu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bir başlığı erteleterek seçim sözünü tuttuğunu kanıtlamayı amaçladığına dikkat çekilirken "AB Türkiye ile yeni bir kriz önledi" yorumları da yapıldı.

BBC: "SARKOZY, SEÇİM SÖZÜNÜN KANITLANMAK İSTEDİ"

İngiliz yayın kurumu BBC, Brüksel kaynaklı haberinde Türkiye'nin "Ekonomik ve Parasal Politika" başlığındaki müzakerelerin başlamamasından mutlu olmadığını belirterek "Karar, Sayın Sarkozy'nin, Türkiye'yi AB'ye sokmayacağı yolundaki seçim sözünü tuttuğunu kanıtlamaya yönelik" dedi.

LIBERATION: "ALMANYA KRİZ KİSKİNE GİRMEK İSTEMEDİ"

Fransız Liberation gazetesi ise, "AB, Türkiye ile yeni bir kriz önledi" başlıklı haberinde AB Dönem Başkanı Almanya'nın bir kriz riskine girmek yerine müzakerelerin temposunu yavaşlatma kararını verdiğini yazdı. Gazete, "Bu tempo ile müzakerelerin tamamlanması için on yıllara ihtiyaç olacak" yorumunu yaptı.

LE MONDE: "MÜZAKARELER YAVAŞ TEMPO İLE YENİDEN BAŞLADI"

Diğer Fransız gazetesi Le Monde da müzakerelerin yavaş bir tempo ile yeniden başladığını belirtirken Türkiye'nin AB üyeliği karşıtı Sarkozy'nin süreci bloke etmeye kadar gitmediğine ancak müzakerelerin iki başlıkla sınırlanmasını ısrarla talep ettiğine dikkat çekti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title