Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 2002 yılına kadar kurulan üniversite sayısı 70 civarındaydı. Bugün yaklaşık 170 oldu. Çünkü biz eğitime çok önem veriyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Alanya ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mahalle toplantılarına katıldı. Küçükhasbahçe'de gerçekleştirilen mahalle toplantısına Belediye Başkan adayı Hasan Sipahioğlu ile katılan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, pazar günü yapılacak seçimlerle şehirleri yönetecek kişilerin belli olacağını söyledi.

Bölgeye kimin hizmet edip etmeyeceğini yine o bölgenin vatandaşının belirleyeceğini belirten Çavuşoğlu, "12 yıldır sizlerin milletvekili ve kardeşi olarak, şimdi AB Bakanı olarak Alanyamıza, bölgemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Büyük projeleri Alanyamıza ve bölgemize getirdik, daha da getireceğiz. Alanya'nın hayali Gazipaşa Havalimanı için her türlü imkanı seferber ettik. Gazipaşa Havalimanı statüsündeki havayollarını inceledik. Alanyamıza yeni bir havaliamanı getirdik" diye konuştu.

Alanya'nın kendi üniversitesi olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, gelecek yıl üniversitenin öğrenci almaya başlayacağını dile getirdi. İlçeye bir tıp fakültesi kurulması için çok uğraştıklarını ve bu kararın da çıktığını anlatan Çavuşoğlu, bu hizmetleri, yerel yönetimle yani Alanya Belediyesiyle, Hasan Sipahioğlu ile başardıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Büyükhasbahçe Mahallesi'ndeki toplantıya katıldı. Çavuşoğlu, burada da "Alanya'nın ilk bakanı olmak bana nasip oldu. Başbakanıma teşekkür ediyorum. Alanyalılara da teşekkür ediyorum. Onların desteği olmasaydı olmazdı. Alanya ne istiyorsa hayalleri ne ise onları gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, sağlık konusunda da önemli yatırımların olduğunu vurgulayarak, Alanya'ya 300 yataklı bölge hastanesinin yanı sıra ağız ve diş hastanesi yapacaklarını aktardı. Bir ilçeye ilk kez üniversite kurduklarını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'ni kurduk. Bir üniversite kurmak kolay değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 2002 yılına kadar kurulan üniversite sayısı 70 civarındaydı. Bugün yaklaşık 170 oldu. Çünkü biz eğitime çok önem veriyoruz. 'Her ile bir üniversite' dedik ve ilk kez bir ilçeye de üniversite kurduk. Nasıl kurduk, Hasan Sipahioğlu ile el ele verdik, 'Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın bir üniversitesi olsun' dedik ve kurduk. Bu yıl öğrenci almaya başlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Alanya'nın her köyüne, yaylasına hizmet götürdüklerini ve 30 Mart seçimlerinin Alanya için önemli olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Bu seçim, Alanya'ya gelecek hizmetler için çok önemlidir. Alanya'nın tüm belde ve köylerine hizmet gidecek. Bunun için de Alanya'nın bu bütçesini iyi kullanabilecek güvenilecek bir belediye başkanı lazım" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title