Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da

Çavuşoğlu: "Artık Türkiye başkalarının önünde el pençe divan duran, IMF'den 1 milyar lira gelecek diye takla atan bir ülke değil"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Artık Türkiye başkalarının önünde el pençe divan duran, IMF'den 1 milyar lira gelecek diye takla atan bir ülke değil" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya ilçesinde AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sipahioğlu'nun Avsallar seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Alanya'da yaşayan vatandaşların hizmet için Antalya'ya gitmemesi için ilçeye yaptıkları hizmetleri artırdıklarını söyledi.

İlçeye bölge hastanesi kurulacağını, Antalya'ya hızlı trenin geleceğini ifade eden Çavuşoğlu, ilk defa bir ilçeye kurulan Hamdullah Emin Paşa Üniversitesine bağlı olarak tıp fakültesi ve hastanesinin açılacağını aktardı.

Çavuşoğlu, yapılacak sağlık yatırımları ile sadece Antalya'dan değil, yurt dışından da hastaların tedavi olmak için Alanya'ya geleceğini belirterek, sağlık turizmi ile ilçedeki turizmi 12 aya çıkaracaklarını dile getirdi.

Antalya il merkezine son 5 yıldır hiç hizmet yapılmadığını öne süren Çavuşoğlu, "Antalya'ya bir çivi çakamayan zihniyet, Alanya'ya hiçbir hizmet getiremez. 'Hoca bir bildiğim var' diyor. 100 bin kişiye iş vaadi sorulduğunda, 'O sıfırı oraya kim koydu' dedi. 'Hocanın bir bildiği var' diyor ya o sıfırı oraya koyanı buldu, seçimden sonra onu açıklayacak" diye konuştu.

"Büyük Türkiye diyoruz ya, bu lafla olmuyor"

Çavuşoğlu, 2001 yılında AK Parti kurulduğundan bu yana halkın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade ederek, bugün Türkiye ve Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da, Avrupa'da dik durabilmesinin temelinin, halktan aldıkları destek olduğunu belirtti.

Yaklaşan yerel seçimin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"12 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi siz çok iyi biliyorsunuz. Büyük Türkiye diyoruz ya, bu lafla olmuyor. Lafla peynir gemisi bile yürümez. Ekonomiyi nereden nereye getirdiğimizi çok iyi biliyorsunuz. Avsallar ve Alanya için yaptığımız hizmetleri tüm Türkiye için yapıyoruz. Artık Türkiye başkalarının önünde el pençe divan duran, IMF'den 1 milyar lira gelecek diye takla atan bir ülke değil. Başka liderlerin önünde ezik duran bir lideriniz yok. Artık dünya lideri bir başbakana, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahipsiniz.

Şimdi paramızın itibarı var. Yurt dışında yaşayan vatandaşım, parasıyla da gurur duyuyor. Pasaportuyla da gurur duyuyor. Ay yıldızlı bayrağıyla da gurur duyuyor. Vatanıyla gurur duyuyor, Türkiyesi ile gurur duyuyor. Recep Tayyip Erdoğan'la gurur duyuyor. O insanların yaşadığı gururu ben biliyorum. Yurt dışında ezik olmanın ne demek olduğunu ben biliyorum.  Artık kendi vatandaşını, soydaşını, akrabasını ve mazlumları yalnız bırakmayan bir Türkiye var. IMF'ye 5 milyar dolar yardım yapan bir Türkiye var. "

Konuşmasının ardından, seçim ofisinin açılışını gerçekleştiren Çavuşoğlu, daha sonra basına kapalı olarak Akdam köyünü ziyaret etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title