Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu -

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Hedef Başbakan'ı indirmek.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Hedef Başbakan'ı indirmek. Şantajla, montajla, iftirayla. Ama millet bunu yutmadı. Millet bu oyunu bozdu" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Huzurevi'ni ziyaretinde, burada kalan yaşlılarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Daha sonra Özel Dinek Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'na geçen Çavuşoğlu, basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Cikcikli Mahallesi'ndeki bir parkta düzenlenen mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın her yerini ziyaret ettiğini, sorunları dinleyerek, çözdüklerini söyledi.

"Yeni bir Türkiye, Yeni Kentler" sloganıyla 30 Mart seçimlerine doğru gittiklerini aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni bir Türkiye. Gerçekten son 11 yıldır, her şeyiyle yeni bir Türkiye. Sağlıkta yeni bir Türkiye, eskiden vatandaşlarımız hastalandığı zaman hastanelerde yer bulunmazdı, doktor olmazdı, ilaç olmazdı. Vatandaşlarımız arasında ayrım olurdu. Sen SSK'lısın SSK hastanesine gidersin, memur devlet hastanesine gider, memur ve hali vakti yerinde olanlar da üniversite hastanesine gider. Köylü, çiftçi üniversite hastanesinin kapısından bile içeri giremezdi. Şimdi yeni bir hizmet, yeni bir Sosyal Güvenlik Kurumu ve Allah'a şükür herkes birinci sınıf insan gibi hizmet görüyor."

- "Ne varsa AK Parti döneminde var"

Çavuşoğlu, iktidarın her şeyi şeffaf, dürüst, ilkeli olarak yaptığını vurgulayarak, bu yüzden Türkiye'nin zenginleştiğini ve büyüdüğünü ifade etti.

Kendilerine karşı iftiraların, şantajların ve montajların olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün Başbakanımıza oynanan oyun da budur. Neden? Tayyip Erdoğan'sız AK Parti, AK Parti'siz bir Türkiye. 'Yeter ki bunları indirelim. Çünkü sandık yoluyla bunları götüremeyeceğiz. Bunlar her geçen gün oyunu artırıyor. Her geçen gün bu arkadaşlar daha da güçleniyor. Millet daha da çok seviyor, daha da çok güveniyor' diyorlar. Zaten sizin iktidar diye bir derdiniz yok ki. Muhalefette mutlusunuz. Zaten projeniz de yok. Hizmetiniz de yok. Antalya'ya bir tane çivi de çakmamışsınız. Ne varsa AK Parti döneminde var. Ama hedef Başbakanı indirmek. Şantajla, montajla, iftirayla. Ama millet bunu yutmadı. Millet bu oyunu bozdu. Meydanlarda bozdu. O yüzden Antalya tarihinin en büyük mitingini cumartesi günü Antalyalılar gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gerçekleştirdi. Dünkü yapılan mitingle karşılaştırıyorsunuz rakamları, yarısı bile değil. Hani, sözde kale diyorlar ya. Ne kalesi? Antalya sağın, merkez sağın kalesidir. Antalya, sağ duyunun kalesidir."

- "Bu ülkede artık kararı millet veriyor"

Çavuşoğlu, Antalya'nın darbeler sonrasında bile sivil demokrasiye sahip çıktığını ve her zaman "Demokrasiye inanırız. Bizim egemenliğimizin üzerindeki hiç bir hegemonyayı tanımayız. Darbelere karşıyız, darbe girişimlerine karşıyız. Biz sivil demokrasi isteriz ve milletin dediği olur" dediğini hatırlatarak, bu seçimde de milletin yine bunu söyleyeceğini belirtti.

Bu ülkede artık kararı milletin verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Önümüzdeki 30 Mart seçimleri, hem Alanya'nın geleceği için, kimlerin yöneteceği için çok önemli hem de Türkiye'nin geleceği için çok önemli. İnşallah Cikcikli'de Alanya'da vatandaşlarımız, bu duygularla sandığa gidecek ve gereğini de yapacak. Bundan şüphemiz yok" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title