Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu -

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıldır milletin desteğiyle, dualarıyla zor günleri aştıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gerek Türkiye'de gerekse uluslararası arenada hep dik durduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıldır milletin desteğiyle, dualarıyla zor günleri aştıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gerek Türkiye'de gerekse uluslararası arenada hep dik durduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile Elmalı ilçesinde spor salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 11 yıldır halkın desteği ve dualarıyla hizmet ettiklerini söyledi. Avrupa Birliği'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, törende bir kadının Menderes Türel'e çiçek vermesini hatırlatarak, " Avrupa Birliği'nde erkekler kadınlara çiçek verir ama burada kadın kardeşimiz, Menderes kardeşimize çiçek verdi. Bu Avrupa Birliği sürecini aksatır" diyerek espri yaptı.

AK Parti kadrolarına güvendiklerini, "Güçlü Antalya, güçlü Türkiye" için yola devam edeceklerini bildiren Çavuşoğlu, "11 yıldır bizleri desteklediniz, en zor günlerimizde dualarınızla bizi yalnız bırakmadınız. Türkiye'yi vesayet altına almak istediklerinde siz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' dediniz, Başbakanımız da eğilmedi, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada aynı duruşu gösterdi" diye konuştu.

- "AK Parti'yi suçlayanlar 30 Mart'ta hüsrana uğrayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel de salondaki coşkunun kendilerine 30 Mart'ta sandıktan çıkacak haberi müjdelediğini ifade etti.

Kendisinin Elmalı ilçesine bugüne kadar defalarca geldiğini anlatan Türel ancak bazı siyasi parti temsilcilerinin sadece seçim döneminde Elmalı'yı, Elmalıları hatırladığını belirtti. 30 Mart'taki seçimin ülkenin geleceği açısından önemli olduğuna işaret eden Türel, "Yıllardır bu ülkenin, bu milletin ne zaman kalkınmaya başlasa ayaklarından prangalar vurmak isteyenler, tuzak kuranlar oluyor. Bu bugünün meselesi değil, geçmişte Adnan Menderes'e de kurulmuş, Özal'a da kurulmuş, Erbakan'a da kurulmuş, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'a da kurulmak isteniyor ama sizin desteklerinizle 30 Mart'ta bütün oyunlar bozulacaktır" şeklinde konuştu.

Antalya'da bir yılda festivallere 50 milyon liralık nakit para harcandığını öne süren Türel, bu kaynakların daha doğru yerlere harcanabileceğini söyledi.

AK Parti olarak bugüne kadar yetimin hakkını sonuna kadar savunduklarını ve savunmaya devam ettiklerini dile getiren Türel, "AK Parti'nin üzerine yolsuzluklar operasyonları süsleyerek demokrasiyi dizayn etmek isteyenler, bu iddialarla suçlayanlar 30 Mart'ta bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Bunların hepsinde oyun içinde oyun olduğu zamanla anlaşılıyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkeyi kalkındırmak istiyoruz, milletin dediğinin geçerli olduğu bir demokrasiyi ortaya koymak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu, Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile Ümit Öztekin, platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title