Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Avusturya'da

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konsey AB Komisyonları üyeleriyle görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konsey AB Komisyonları üyeleriyle görüştü.

Hollanda'daki temaslarının ardından iki günlük ziyaret için Avusturya'ya gelen Bozkır, Viyana'daki temaslarına Avusturyalı parlamenterlerle görüşerek başladı.

Başkent Viyana'daki federal parlamento sarayında bir saati aşkın görüşmede Bozkır, Ulusal Meclis ve Federal Konsey AB Komisyonu Başkanı Christine Muttonen ve komisyon üyeleriyle Türkiye-AB gündemini, vize serbestisi, göç, terör sorunu ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Bu arada, görüşme öncesi Bozkır ve beraberindekilere tarihi federal parlamento binası gezdirildi. Bozkır'a, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş eşlik etti.

Meclisteki temaslarının ardından Bozkır, Viyana Diplomatik Akademisi'nde bu akşam bir konferans verecek.

Bakan Bozkır, Avusturya'daki temaslarının ikinci gününde yarın, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edilecek, ardından Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile görüşecek.

Bakan Bozkır, yarın akşam Kurz'un da yer alacağı Avusturya Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİS) 20. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliğe katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title