Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Almanya'da Açıklaması

"Bizden işçi isteyenler, onların insan olduğunu hesaplayamadı" "Türkiye’yi çekemeyenlerin kurduğu tuzaklara düşmeyin, asimilasyona hayır, entegrasyona evet"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dönem çok sayıda Türk vatandaşının daha iyi bir hayat standardı ve çocuklarına daha iyi bir gelecek için Almanya'ya geldiğini anımsatarak, "Bizden işçi isteyenler, onların insan olduğunu hesaplayamadı" dedi.

Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Schwetzingen Wollfabric'de düzenlediği Mannheim ve Rhein-Neckar Metropol Bölgesi'nin açılış programına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan selam getirdiğini ifade eden Bağış, daha önce yapılması planlanan açılış programını, "Gezi Parkı olayları nedeniyle kardeşlerin arasına fitne sokmamak için" ertelediğini söyledi.

Birçok vatandaşın daha iyi bir hayat standardı ve çocuklarına daha iyi bir gelecek için Almanya'ya, gurbete geldiğini belirten Bağış, "Bizden işçi isteyenler, onların insan olduğunu hesaplayamadı. Gelmemiz gereken siyasi noktaya gelemedik ama yüz kızartacak hiçbir organizasyonun da içinde olmadık. Türk geçlerini eğitim konusunda cesaretlendirmek gerekiyor" dedi.

"Birbirinizi değiştiremezsiniz, o halde birbirinizi sevin" diyen Bağış, " Türkiye'yi çekemeyenlerin kurduğu tuzaklara düşmeyin. Asimilasyona hayır, entegrasyona evet" ifadesini kullandı. Bağış sözlerine şöyle devam etti.:

"Mayıs 2013 te, faizler 4,7 ye düştü. IMF borcunu kapattık. Üçüncü köprü ve havalimanı ihalesini yaptık. İkinci nükleer santral görüşmelerine başladık. ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Erdoğan'ı Beyaz Saray'da iki tam gün ağırladı. Avrupa Konseyi Başkanı Von Rompuy, Türkiye'yi ziyaret etti. İşsizlikte yüzde 7,5 i gördük. 'Bu Türkler de çok oluyor' dedirttik. Bütün bu olayların nedeni, Türkiye'nin yükselmesini önlemek ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşbakanı olmasını engellemek. Biz Türkiye'ye sahip çıkıyoruz. Siz de birbirinize sahip çıkın."

Programda konuşan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik de UETD'nin 2004 yılının Ağustos ayında kurulduğunu, 2005'in Kasım ayında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Alman Şansölyesi Gerhard Schröder'in de katıldığı törenle açıldığını söyledi.

Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ise "Toplumca beraber hareket ettiğimiz kadar güçlüyüz, görüşler farklı olsa da toplumsal ihtiyaçlar adına birliği sağlamak önemli" dedi.

Programda, Tasavvuf Musikisi Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından konser verildi ve sema gösterisi yapıldı. - Baden-Württemberg

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title