Haberler

AB Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da

Güncelleme:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu yıl Alanya'da yaklaşık 30 milyon lira civarında bir yatırım yapıyoruz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu yıl Alanya'da yaklaşık 30 milyon lira civarında bir yatırım yapıyoruz. İlköğretim okulları, meslek lisesi, spor lisesi ve 200 öğrencilik bir yurt yapıyoruz. AHEP Üniversitesi Alanya'da eğitimin öncüsü olacak" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, rozet takma töreni, yatırım incelemeleri ve bazı ziyaretler için Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Çavuşoğlu ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen rozet takma törenine katıldı. Burada Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bazı belde belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Çavuşoğlu, partiye yeni katılanlara rozet taktı. Bu sırada bakan Çavuşoğlu, kendi torununa rozet takan bir parti üyesine, "Bugün Sevgililer Günü, bir tane de yengeye tak" dedi.

Rozet töreninin ardından inşaatı tamamlanan Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'ni ziyaret eden bakan Çavuşoğlu, burada AHEP Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın'dan bilgi aldı.

Çavuşoğlu, AHEP Üniversitesi'nin gelecek eğitim-öğretim yılında öğrenci alacağını söyledi. Üniversite binasının tamamlandığını ve eğitimi hazır durumda olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve yardımcısıyla görüştüm. Evrakların kendilerine ulaştığını söylediler. Üniversitemizin gelecekle ilgili çok önemli hedefleri var. Lisans düzeyinde öğrenci sayısı, yüksek lisans, doktora programları ve yurt dışındaki üniversitelerle yapacağı iş birliği açısından çok önemli projeleri de var" dedi.

Antalya ve Alanya'yı bir eğitim merkezi haline getirmek istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Hem kendi çocuklarımız için, hem de yurt dışından öğrencilerin gelebileceği, yaşayabileceği üniversiteler merkezi haline getiriyoruz. Bu yıl Alanya'da yaklaşık 30 milyon lira civarında bir yatırım yapıyoruz. İlköğretim okulları, meslek lisesi, spor lisesi ve 200 öğrencilik bir yurt yapıyoruz. AHEP Üniversitesi Alanya'da eğitimin öncüsü olacak. Birçok ülkeden öğrenci buraya gelecek ve burada yaşayacak" diye konuştu.

Alanya'daki yüksekokul ve fakülteler sayesinde tüm apart otellerin kış boyunca boş olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Tıp fakültesi için tekrar düğmeye bastık. Milli Eğitim Bakanımızın imzasıyla dosya Başbakanlığa geldi. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak ve bu kararı çıkaracağız. Alanya'da Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin sayısı arttıkça artık yeni bir üniversite kurma aşamasına geleceğiz. İleride Alanya'nın da bir devlet üniversitesi olacak. Şu anda Türkiye'nin her ilinde bir üniversite var. Belki de ilk defa bir ilçede, Alanya'da üniversite kuracağız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Daha sonra bazı özel ziyaretlerde bulunan bakan Çavuşoğlu, ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTOS), sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Buradaki toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel de katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title