Haberler

"Twitter'ın Kapatılmasının Hata Olduğunu Söyledim, Hala Bakanım"

Güncelleme:

AB Bakanı Volkan Bozkır, "Twitter'ın kapatılmasının hata olduğu şeklinde bir açıklama yaptım ve hala bakanım." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Twitter'ın kapatılmasının hata olduğu şeklinde bir açıklama yaptım ve hala bakanım" dedi.

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Avrupa Temsilciliğinde Türkiye'nin yeni AB stratejisini anlatan ve soruları cevaplandıran Bozkır, ifade ve basın özgürlüğünün, hükümetin baskısı altında bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye'de bir dönem birçok sektörde faaliyet gösteren medya sahiplerinin ihale alabilmek, rakiplerini safdışı bırakabilmek ve hatta hükümetleri dizayn etmek ve değiştirebilmek için sahip oldukları basın organlarını kullanmaktan kaçınmadıklarını anlatan Bozkır, "Şimdi ise medyada farklı düşüncelerin temsil edildiği daha dengeli bir tablo olduğunu düşünüyorum ama yine imaj sorunu var. Bazı medya sahipleri ekonomik menfaatleri için gazetecilerin yazdıklarından korkuya kapılabiliyorlar. Sorun hükümetin (bu medya sahiplerine) ne söylediğinden kaynaklanmıyor" dedi.

Bozkır, "Eğer başka ekonomik çıkarları bulunmayan bir medya sahibiyseniz, varsa bu tür baskılara direnebilirsiniz ama farklı ekonomik menfaaatleri bulunan medya sahibi 'neden (bu gazetecinin yazdıkları sebebiyle) çıkarlarımı tehlikeye atayım' diyebilir, gazeteci başka gazeteye gidiyor. Bu, baskı olarak değerlendirilmemeli" şeklinde konuştu.

Volkan Bozkır, Türkiye'de yüzlerce televizyon ve binlerce radyo kanalı bulunurken, çok sayıda gazete yayınlanırken ve 35 milyon internet kullanıcısı mevcutken, basına baskı varsa bile istenen sonucun elde edilemeyeceğini dile getirdi.

Bozkır, interneti kapatmanın mümkün olmadığını vurgulayarak " Twitter'ın kapatılmasının hata olduğunu söyledim ve hala bakanım. Birçokları (bunları söylemem nedeniyle sıkıntı olabileceğini) düşündü. gerçeği söylemek, gerçeği söyleyecek kadar cesur olmakta yanlış bir şey yok çünkü Twitter'ı kapattığınızda gerçekte hemen hiçkimse Twitter'dan uzaklaşmadı, başka yöntemlerle girdi" dedi.

Türkiye'de çok sayıda gazetecinin hapsedildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Bozkır, bu yönde hazırlanan listelerde yer alan birçok ismin çok farklı suçlardan tutuklandıklarını ya da mahkum olduklarını anlattı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title