Haberler

AB Bakanı Bağış, Darülaceze Sakinlerine İftar Verdi

Darülaceze sakinleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin kendi ülkesi dışında ülkelere yardım gönderen ülkeler sıralamasında dünya üzerinde dördüncü sıraya yerleştiğini söyledi.

Darülaceze sakinleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin kendi ülkesi dışında ülkelere yardım gönderen ülkeler sıralamasında dünya üzerinde dördüncü sıraya yerleştiğini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Darülaceze'de iftar yemeği verdi. İftara Darülaceze'deki vatandaşların yanı sıra sanatçı Orhan Gencebay, Zerrin Özer, İbrahim Kutluay gibi tanıdık yüzler de katıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Bağış, "1895 yılından bu yana 70 bin insan burada bir şekilde devletin, milletin hassasiyetiyle kucaklaşmıştır. Bu 70 binin 30 binini yavrularımız oluşturuyor. Çocuğu olamayan birçok aileler var. Burada çocuğu olamayan ailelerin evlat edinebileceği yavrularımız var. Bu vesile ile onlara da bir hatırlatma yapmak istiyorum. Buraya geldiğimizde yavrularımızın değiştiğini görüyoruz. Gelen yavrularımız 3 ay kadar kalıyormuş. Çünkü biz hayırsever bir milletiz. Hem büyüklerimize bakmayı hem de küçüklerimizi korumayı bir milli gelenek haline getirmiş durumdayız" dedi.

Türkiye'nin gün geçtikçe daha da güçlenen bir ülke olduğunu söyleyen Bağış, "Ama Türkiye güçlendikçe bu sadece bura ile sınırlı kalmıyor. Bu sene yayınlanan yeni bir rapor var. Türkiye kendi ülkesinin dışındaki ülkelere yardım gönderen ülkeler sıralamasında ABD, AB ve İngiltere'den sonra dünya dördüncüsü oldu. Bu aslında bizim nereye geldiğimizin bir göstergesi. Gerçekten Türkiye farklı noktayı yakaladı. Biz sadece kendi kalkınmamızla sınırlı kalmadık. Dünyanın da sorunlarını çözmede bize ne görev düşüyor sorusunu kendimize sormaya başladık" şeklinde konuştu.

İftara katılan darülaceze sakinleri ise, Bakan Bağış'ın düzenlediği iftardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İftarın ardından düzenlenen konser ise büyük bir ilgi gördü. Bazı Darülaceze sakinlerinin söylenen parçalara oynayarak eşlik ettikleri görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Egemen Bağış Darülaceze Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title