Haberler

AB Adaylığında Hırvatistan 6 – Türkiye 2

Türkiye ile 2 Başlıkta Müzakerelere Başlaması Beklenen Avrupa Birliği'nin, Hırvatistan'a 6 Başlıkta Yeşil Işık Yapması Bekleniyor.

Türkiye ile 2 başlıkta müzakerelere başlaması beklenen Avrupa Birliği'nin, Hırvatistan'a 6 başlıkta yeşil ışık yapması bekleniyor.

Avrupa Birliği müzakerelerine Türkiye ile beraber başlayan Hırvatistan arayı açıyor. ABHaber.com sitesine göre son olarak Avrupa Birliği'nin 26 Haziran'da yapılacak Hükümetlerarası Konferans çerçevesinde Hırvatistan ile 6 yeni müzakere başlığının daha açılması konusunda onay vermesi bekleniyor.

Hırvatistan'ın "Fikri haklar hukuku, Şirketler Hukuku, Ekonomi ve Para Politikası, Bilgi Toplumu ve Medya, İstatistik, Mali Kontrol" kontrol başlıklarında müzakerelere başlayacağına inanılıyor.

Türkiye konusunda ise kaç başlıkta müzakerelerin başlatılacağı 25 Haziran'daki COREPER toplantısında belirlenecek. Ancak bu karar hiç de kolay olmayacak zira Türkiye yanlısı ülkeler Fransa ve Kıbrıs Rum Kesimi engelini aşmak zorunda. Fransa'nın, Ekonomi ve Para Politikası, Kıbrıs Rum Kesimi'nin ise Mali Kontrol başlığına muhalefet ettiği biliniyor.

Almanya, Türkiye ile üç yeni başlıkta müzakereleri açmak istersen, Fransa ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin muhalefeti nedeniyle bunun iki başlığa inmesi bekleniyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title