Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Bayraktar ve Kurtulmuş, Esenler Belediyesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul İktisatçılar Derneği'nce Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Yerleşkesi'nde düzenlenen "Şehir ve Ekonomi" konulu Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu'nun açılışının ardından AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan "Yılın Fotoğrafları" galerisini inceledi.

Oylamaya katılan Bayraktar, galeriden "Rohingya Müslümanlarının Yaşam Mücadelesi", "Anne ve Çocuğu Kağıt Toplama Mesaisinde", "Muğla'da Kaçak Operasyonu" ve "Şehitlerimizi Uğurluyoruz" başlıklı fotoğrafları beğendi.

Bayraktar, "Kozan'da Olaylı Yıkım" başlıklı fotoğrafı inceleyerek, "Bu kentsel dönüşümle ilgili, aslında bunu beğenmemiz lazım" diye espri yaptı.

-Kurtulmuş 3 fotoğraf beğendi-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da sırasıyla "Çiftçinin kış hazırlığı", "Halid Meşal 45 yıl sonra Gazze'de" ve "Mutlak Karanlık Hayatlar" başlıklı fotoğrafları beğendi.

Kurtulmuş "Mutlak Karanlık Hayatlar" başlıklı fotoğraftan çok fazla etkilendiği görülürken, çevresindekilere "Bakın, gerçekten inanılmaz bir kare değil mi-" diye sordu.

-"Yılın Fotoğrafları" oylaması-

AA fotoğraf editörlerince belirlenen seçkide, aralarında Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran siyaset, spor, doğa gibi çeşitli kategorilerden fotoğraflar ve foto muhabirlerince yapılan foto röportajların özel kareleri de yer alıyor.

Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazze'nin yanı sıra, Akçakale'ye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyelilerin dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayatını kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.

Türkiye'den 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı "Yılın Fotoğrafları" oylaması, http: //yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden yapılıyor.

Muhabir: Nurhan Çorlu - Sefa Mutlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Anadolu Ajansı Ak Parti Politika Güncel Haberler

title