Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 6 fotoğraf için oy kullandı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 6 fotoğraf için oy kullandı.

Başsoy, oylamaya sunulan AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceledi.

Başsoy, inceleme sonrası "Haber" kategorisinde Wisam Hashlamoun'un, ABD Başkanı Donald Trump'ın " Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafı için oy kullandı.

Aynı kategoride Özkan Bilgin'in Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 rakımlı tepede çektiği "Mehmetçik'in bayram namazı" başlıklı fotoğrafı için oy kullanan Başsoy, yine aynı kategoride Elif Öztürk'ün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çektiği "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" başlıklı fotoğrafına da oy verdi.

Başsoy, "Yaşam" kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün Muş merkeze bağlı Yukarı Yoğanlı köyünde çektiği "Koyunların yolculuğu" başlıklı fotoğrafını seçti.

"Spor" kategorisinde de Başsoy, Abdullah Coşkun'un, Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olduğu maçın ardından çektiği "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğrafı ile Erciyes Üniversitesindeki gösterilerde çekilen "Atlı okçuluk gösterisi" başlıklı fotoğrafını tercih etti.

Belediye Başkanı Başsoy, AA'nın dünyada çekilmiş olan, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 700 fotoğraf arasından oylamaya sunulan fotoğrafları beğeniyle incelediğini söyledi.

Başsoy, "Biz de Erzincan Belediyesi olarak bu fotoğraflar içinde yaşam, spor haber kategorilerinde fotoğraflarımızı beğendik ve oylamaya katıldık. Ben AA'ya ve ekibine, böyle bir duyarlılık gösterdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Cemalettin Başsoy Donald Trump Kudüs Politika Güncel Haberler

title