Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Uzkurt, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "Haber" kategorisini inceleyen Uzkurt, ABD Başkanı Donald Trump'ın " Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından, Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki "Fevzi El-Junidi" isimli Filistinli çocuğu konu alan Wisam Hashlamoun'un "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafına oy verdi.

Fotoğrafta 16 yaşındaki gencin direnişinin, bir orduya karşı ne kadar cesur şekilde meydan okuduğunun görüldüğünü anlatan Uzkurt, "Bu karede, cesaret ve korkaklık aynı anda resmedilmiş." dedi.

Uzkurt, "Yaşam" kategorisinde oyunu, Arif Hüdaverdi Yaman'ın, orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaşın açlık, salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Somali'de kolera sebebiyle babalarını kaybeden 2 yetim kardeşin balonla oyununu yansıtan "Somali'de çocukların oyunu" başlıklı fotoğraftan yana kullandı.

Karenin, modern çağın oyuncaklarına meydan okuyan etkileyici bir görüntü olduğunu belirten Uzkurt, "Fotoğraf, günümüz çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarıyla oyalandığı bir dönemde aslında bir balonla da ne kadar mutlu olabileceklerini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Spor" kategorisinde de oyunu, İngiltere'yi 2-1 yenerek Avrupa şampiyonu olan Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı futbolcusunun sevincinin yer aldığı, Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafa veren Uzkurt, "İnandıktan sonra başarı yolunda hiçbir şey size engel olamıyor. İnancın, azmin zaferini simgeleyen bu fotoğraf da çok etkileyici." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title